S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Maďarský guláš v smaltovanom kotlíku – tradičný recept plný chuti

26.03.2025

Maďarský guláš v smaltovanom kotlíku – tradičný recept plný chuti

Varenie v kotlíku je nielen tradícia, ale aj dokonalý spôsob, ako pripraviť jedinečne chutné jedlá pre celú rodinu či partiu priateľov. Smaltovaný 20 L kotlík v kotline je ideálny na varenie pravého maďarského guláša, ktorý si zachová svoju autentickú chuť a vôňu. Prinášame vám dokonalý recept na tento maďarský skvost, ktorý si môžete pripraviť aj vy!

Prečo variť v smaltovanom kotlíku v kotline?

Varenie guláša v smaltovanom kotlíku má mnoho výhod. Smaltovaný povrch je odolný voči pripaľovaniu a ľahko sa čistí, čím sa stáva ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať varenie bez zbytočných komplikácií. Kotlina navyše zabezpečuje rovnomerné rozloženie tepla, čo vedie k dokonale prepojeným chutiam a lahodnej konzistencii.

A čo je najlepšie? V našom e-shope nájdete smaltované kotlíky rôznych veľkostí a stabilné kotliny, ktoré vám uľahčia prípravu dokonalého guláša.


Recept na pravý maďarský guláš v 20 L smaltovanom kotlíku

Potrebujeme:

- Smaltovaný kotlík

- Kotlina pod kotlík

- Pokrievka

- Varecha

- Naberačka

Všetky časti si viete u nás zakúpiť samostatne, alebo si vybrať jednu z našich už predvolených kompletných kotlikových súprav na guláš.

Kotlík s kotlinou

 

Ingrediencie:

  • 3 kg hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzie nožina alebo plece)

  • 4 veľké cibule

  • 5 strúčikov cesnaku

  • 5 veľkých zemiakov

  • 2 červené papriky

  • 2 zelené papriky

  • 4 veľké paradajky alebo 400 g lúpaných paradajok

  • 3 PL sladkej mletej papriky

  • 1 ČL údenej papriky

  • 1 ČL pálivej papriky (voliteľné, ak chcete pikantnejšiu verziu)

  • 1 ČL čierneho korenia

  • 1 ČL majoránky

  • 2 PL bravčovej masti alebo oleja

  • 2 dcl suchého červeného vína

  • 2 L hovädzieho vývaru alebo vody

  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Príprava kotlíka
    Najskôr rozohrejeme kotol v kotline a pridáme bravčovú masť. Necháme ju roztopiť.

  2. Restovanie cibule
    Na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu.

  3. Pridanie mäsa a korenín
    Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, premiešame a opekáme zo všetkých strán. Keď sa mäso zatiahne, pridáme mletú sladkú papriku, údenú papriku a pálivú papriku. Dobre premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.

  4. Dusenie mäsa
    Pridáme paradajky a papriky nakrájané na kocky. Podlejeme červeným vínom a necháme chvíľu redukovať. Potom pridáme hovädzí vývar alebo vodu, prikryjeme a necháme dusiť približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne.

  5. Dokončenie guláša
    Po dvoch hodinách pridáme na kocky nakrájané zemiaky, roztlačený cesnak a majoránku. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme variť ešte 30 – 40 minút, aby sa chute krásne spojili a zemiaky boli mäkké.

  6. Podávanie
    Maďarský guláš podávame s čerstvým chlebom alebo knedľou. Odporúčame k nemu aj pohár kvalitného červeného vína.


Prečo si zaobstarať smaltovaný kotlík a kotlinu práve u nás?

Smaltovaný kotlík

  • Najvyššia kvalita: Ponúkame odolné smaltované kotlíky, ktoré vám vydržia dlhé roky.

  • Rôzne veľkosti: Od menších 8 L až po veľké 30 L kotlíky – vyberiete si podľa vašich potrieb.

  • Doplnkové príslušenstvo: U nás nájdete aj kotliny, pokrievky, naberačky a ďalšie príslušenstvo.

  • Rýchle dodanie: Objednajte si ešte dnes a už o pár dní môžete variť dokonalý guláš!


Vyskúšajte tento recept a podeľte sa o svoje skúsenosti! Ak máte radi tradičné jedlá, určite si zamilujete varenie v smaltovanom kotlíku – je to jednoduché, zábavné a výsledok stojí za to! Dobrú chuť!

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NmViNzl