Najlacnejšie kotlíky! Kotlíky Kotliny Paráky Horáky Kotlíky na guláš |
---------------------
A JE TO TU!
JESEŇ - ZIMA
ZABÍJAČKY
KAPUSTNICE
Kotlová súprava 70 L + Kôš do kotla
Súprava na zabíjačku All Inclusive 60 L
Kotlíková súprava 16L + panvica
Kotlíková súprava 20L + Wok oceľová panvica
NOVINKA
Vstupná akcia 69 € + Doprava zdarma
Smaltovaný kotlík 16 L + Ohnisko so stojanom
Nerezový kotlík 15 L + Ohnisko so stojanom
50 - 100 l
Panvia WOK 22 cm + Vareška
WOK panvica 30 cm s pokrievkou
Wok panvice oceľ
Hrubostenný nerezový kotlík 30L (1,2mm) + Nerezová kotlina
TERAZ LEN 79 €
Zabíjačkový set 80 L. + Kôš do kotla
Nerezová súprava na zabíjačku 50L + Kôš do kotla
Nerezový zabíjačkový kotol 40L
Nerezová zabíjačková súprava 60L + Kôš do kotla
Nerezový kotlinový set 100L + Liatinový horák
NAJPREDÁVANEJŠÍ
AKCIA
Novinky
KONTAKTY
ANKETA
Som spokojný/á s profesionálnym vybavením mojej objednávky
Veľmi spokojný/áKvalitné Paella panvice od renomovaného Španielského výrobcu
Panvice do 100 cm
Paella je typické španielske jedlo z ryže, podobné rizotu alebo kari. Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia, ktorí v Španielsku nežijú, paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska, ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálne jedlo vyskytujúce sa v oblasti Valencia. Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov.
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencia. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .
Dnes už PAELLU pripravujú ľudia po celom svete a prispôsobujú si ju vlastným chutiam a možnostiam.
Aj keď to už nie je PAELLA v pravom slova zmysle, ale existuje množstvo alternatív ako si pripraviť jedlo podobné originálnej PAELLA a použiť vlastné ingediencie podľa chuti.
Existujú tri najznámejšie druhy paelly :
1. Paella na valenciánský spôsob ( španielsky paella valenciana ) zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso ( kuracie, králičie alebo kačacie ), slimáky, fazuľa a korenia.
2. Paella s morskými plodmi ( paella de marisco ) nahrádza mäso a slimáky morskými plodmi a neobsahuje fazuľu.
3- Paella mix ( paella mixta ) je ľubovoľnou kombináciou mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule. Ďalšími dôležitými prísadami sú šafran a olivový olej.
Paella sa po dobu prípravy ničím nezakrýva . Neskôr sa môže prikryť pokrievkou alebo fóliou a dať nad paru asi na 30 minút , aby " došla ". Ryža sa nikdy nenecháva úplne dovariť , má byť naopak vnútri ľahko chrumkavá. Veľkou chybou, ktorej sa dnešný kuchári dopúšťajú, je miešanie rýb ( resp. morských plodov ) s bravčovým či hydinovým mäsom, pretože potom chutí aj kuracie alebo akékoľvek iné mäso ako ryba. Tento mix sa skôr objavuje vo vnútrozemí a na severe Španielska. Pokrm by nikdy nemal byť ostrý či pikantný. Rozšírená informácia, že Španieli majú radi ostré jedlá, je skôr mýtus. Len mizivé percento ľudí si paellu skutočne priostrí.
Čerešničkou na konci je jemé dochutenie paelly šafránom tesne pred dovarením.
Zdroj : Wikipedia
Zdroj: paellapanvice.sk