S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Paella panvice

Originál panvice na paellu

Kvalitné Paella panvice od renomovaného Španielského výrobcu

Smaltované paella panvice a ocelové paella panvice

Panvice do 100 cm

Paella je typické španielske jedlo z ryže, podobné rizotu alebo kari. Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia, ktorí v Španielsku nežijú, paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska, ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálne jedlo vyskytujúce sa v oblasti Valencia. Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov.


Euro
Euro
skladom novinka! akcia! doprava zdarma! top produkt

Nerezová grilovacia panvica paella 32 cm

 

naša cena 18,50 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella set 42

bežná cena 99,00 Euro

naša cena 90,00 Euro

nie je skladom
NOVINKA!
DOPRAVA ZDARMA!

Nerezová grilovacia panvica paella 47 cm

 

naša cena 29,00 Euro

nie je skladom
NOVINKA!

Oceľová grilovacia panvica Paella 40

 

naša cena 19,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Oceľová grilovacia panvica Paella 90

 

naša cena 109,00 Euro

skladom
NOVINKA!
TOP PRODUKT

Paella panvica 100 cm

 

naša cena 179,00 Euro

skladom

Smaltovaná grilovacia panvica Paella 50

 

naša cena 33,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná grilovacia panvica Paella 60

 

naša cena 55,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná grilovacia panvica Paella 70

 

naša cena 99,90 Euro

skladom
NOVINKA!
DOPRAVA ZDARMA!

Smaltovaná grilovacia panvica Paella 80

 

naša cena 129,00 Euro

skladom
NOVINKA!
DOPRAVA ZDARMA!

Paella catering set medium 12ks

 

naša cena 72,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella panvica 40 cm

 

naša cena 19,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella panvica 46 cm

 

naša cena 21,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella panvica 50 cm

 

naša cena 24,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella panvica 70 cm

bežná cena 59,90 Euro

naša cena 55,90 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella panvica 90 cm

 

naša cena 109,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella súprava 600 cm + stojan, horák a 3 panvice zadarmo

 

naša cena 139,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Paella súprava s 34 cm smaltovanou panvicou

 

naša cena 57,90 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná panvica 40 cm

 

naša cena 22,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná panvica 42 cm

 

naša cena 24,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná panvica 46 cm

 

naša cena 28,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná panvica 50 cm

 

naša cena 33,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Smaltovaná panvica 55 cm

 

naša cena 45,00 Euro

skladom
NOVINKA!

Super kvalitné paella panvice

PAELLA

Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencia. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .

Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.

Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .

Dnes už PAELLU pripravujú ľudia po celom svete a prispôsobujú si ju vlastným chutiam a možnostiam.

Aj keď to už nie je PAELLA v pravom slova zmysle, ale existuje množstvo alternatív ako si pripraviť jedlo podobné originálnej PAELLA a použiť vlastné ingediencie podľa chuti.


Existujú tri najznámejšie druhy paelly :

1. Paella na valenciánský spôsob ( španielsky paella valenciana ) zvyčajne obsahuje zeleninu, mäso ( kuracie, králičie alebo kačacie ), slimáky, fazuľa a korenia.

2. Paella s morskými plodmi ( paella de marisco ) nahrádza mäso a slimáky morskými plodmi a neobsahuje fazuľu.

3- Paella mix ( paella mixta ) je ľubovoľnou kombináciou mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule. Ďalšími dôležitými prísadami sú šafran a olivový olej.


Paella sa po dobu prípravy ničím nezakrýva . Neskôr sa môže prikryť pokrievkou alebo fóliou a dať nad paru asi na 30 minút , aby " došla ". Ryža sa nikdy nenecháva úplne dovariť , má byť naopak vnútri ľahko chrumkavá. Veľkou chybou, ktorej sa dnešný kuchári dopúšťajú, je miešanie rýb ( resp. morských plodov ) s bravčovým či hydinovým mäsom, pretože potom chutí aj kuracie alebo akékoľvek iné mäso ako ryba. Tento mix sa skôr objavuje vo vnútrozemí a na severe Španielska. Pokrm by nikdy nemal byť ostrý či pikantný. Rozšírená informácia, že Španieli majú radi ostré jedlá, je skôr mýtus. Len mizivé percento ľudí si paellu skutočne priostrí.

Čerešničkou na konci je jemé dochutenie paelly šafránom tesne pred dovarením.

Zdroj : Wikipedia

Zdroj: paellapanvice.sk

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MmM5Mjc