Číslo produktu / Názov tovaru: | ||||
---|---|---|---|---|
|
PH500P Paella horák 500 Plus |
skladom
|
naša cena 81,90 Euro |
Trojitý Paella horák 500 mm
Originálny Paella horák (trojhorák: vonkajší, stredný a vnútorný kruh) na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcuvhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii.
- nezávislá regulácia výkonu oboch horákov až do 21 kW
- spotreba PB: 1527 / 1500 g/h
- oceľový horák: Ø 600 mm
- povrchová úprava: smalt
- prevádzkový tlak 28/37 mbar
- vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm
- Vyrobené v Španielsku
Vhodný pod paella panvice s priemerom 70 cm a väčším.
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .
NAJPREDÁVANEJŠIE
Nerezová gulášová súprava 15 L s ohňovzdonou kotlinou
Nerezový gulášový set 20 L (1,2mm)