Paella horák 300 PLUS
Klasický horák na paella panvice so zosilneným výkonom.
Vhodný na prípravu paella v panviciach na paellu, ale aj na bežné využitie pod panvicu či hrniec.
Priemer: 30 cm
Materiál: oceľ, smalt.
Model: L-30
Počet okruhov: 2
- regulácia výkonu až 10,8 kW
- spotreba PB max 790/770 g / h
- oceľový horák: Ø 300mm
- povrchová úprava: smalt
- prevádzkový tlak 28/37 mbar
- G-30 / G-31
- Kategória: 2H3+
- vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm
- Vyrobené v Španielsku renomovaným výrobcom Garcima s.l.
- Neobsahuje stojan.
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .
NAJPREDÁVANEJŠIE
Nerezová gulášová súprava 15 L s ohňovzdonou kotlinou