Najlacnejšie kotlíky! Kotlíky Kotliny Paráky Horáky Kotlíky na guláš |
---------------------
A JE TO TU!
JESEŇ - ZIMA
ZABÍJAČKY
----------
NOVINKA!
Kotlíková súprava so stojanom 16L + Rošt na grilovanie
Kotlík 20 L + Záhradné ohnisko so stojanom + Liatinová panvica na grilovanie
Kotlíková súprava 15L nerez + Ohnisko + Rošt na grilovanie
Kotlíková súprava 16L + panvica
Kotlová súprava 70 L + Kôš do kotla
Súprava na zabíjačku All Inclusive 60 L
Kotlíková súprava 20L + Wok oceľová panvica
NOVINKA
Smaltovaný kotlík 16 L + Ohnisko so stojanom
Nerezový kotlík 15 L + Ohnisko so stojanom
50 - 100 l
Úvod » HORÁKY » Paella horáky » PAELLA HORÁK 200 PLUS
Originálny Paella horák
Od renomovaného Španielskeho výrobcu s viac ako 70 ročnou históriou vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii.
Priemer: 20 cm
Dĺžka: 43 cm
Počet okruhov: 2
- regulácia výkonu až 5,65 kW
- spotreba PB max 410/400 g / h
- oceľový horák: Ø 200mm
- povrchová úprava: smalt
- prevádzkový tlak 28/37 mbar
- G-30 / G-31
- Kategória: 2H3+
- vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm
- Vyrobené v Španielsku renomovaným výrobcom Garcima s.l.
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .